Аноргазмия - неспособност да бъде достигнат оргазъм

Трудно е да бъде определена разпространеността на състоянието
11 яну 2015 22:41,
10
Аноргазмия - неспособност да бъде достигнат оргазъм
Снимка: Reuters, архив

Аноргазмия е неспособност да бъде достигнат оргазъм. Състоянието е по-често наблюдавано при жени, особено в периода след менопаузата. При мъжете в повечето случаи аноргазмията не се съпътства от еректилна дисфункция.

 Проблемът с аноргазмията е с психологически последици, защото предизвиква неудовлетвореност от сексуалния акт, ментално затормозяване и дискомфорт.
 
Трудно е да се определи колко разпространено е състоянието. Въпроси от подобно естество не се обсъждат публично и хората не са запознати към кого да се обърнат за медицински съвет.
 
Оргазмът е мозъчно изживяване. Ето защо причините за липсата му се търсят на различни нива от нервната система - периферни нерви, гръбначен и глaвен мозък.
 
В случай на увреда на вегетативните нерви, провеждащи информация от и към гениталната зона, може да бъде нарушена както способността за достигане на оргазъм, така и еректилната функция при мъжете. Такава увреда е възможна при травми в тазовата област, операции на простатата или на тумори в малкия таз и други. При жените водещи са оперативните интервенции върху вътрешните полови органи, разкъсване на съдове и нерви при усложнено раждане, Цезарово сечение и други.
 
Сред причините за полиневропатия са някои метаболитни нарушения като диабет и хронична алкохолна злоупотреба. В тези случаи контролът на кръвната захар и ограничаването консумацията на алкохол могат да подобрят състоянието, ако нервите не са безвъзвратно увредени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: оргазъмсексаноргазмия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Бате Бойко преди 9 години
Не знам какво е, ама точно от това страда жена ми. Добре, че имам лечение.
6
0
 
0
 
! Отговори
кофти преди 9 години
Дължи с е на специфичен блокаж в областа на лумбален прешлен правен нарочно от престъпници проникващи от паралелни светове.Последните години престъпниците вече ползват камери и скенери за д а закачат блокажа на точно определени места по телата на подрастващи .Дофторите набеждават обикновенно съпруга з а този проблем и горещо препоръчват Яки секс маратони с други мъже.Тов а е добре примерно за Украйна и Руската федерация където женските охраняват с телата огромни региони .У нас е опасно
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При мъжете на всички тези ( психически причини ) дето ги наричат е неспособност да пправи секс , а да достигне оргазъм ,и това е увреждане , но тук не е точно казана диагнозата , какво не може да достигне !Май са две различни неща !Ако вземе виагра , на някой не помага много също !
4
0
 
0
 
! Отговори
Българка преди 9 години
Добре, асса. Сигурно "скопосан" идва от "скопен", затова малко УУУлекнах.
3
1
 
3
 
! Отговори
acca преди 9 години
Българка - научи БЪЛГАРСКИ.
2
4
 
11
 
! Отговори
ХЕТЕРОСЕКСУАЛИСТ преди 9 години
Не страдам от това. "Но виж"някой западняк?...
1
8
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
Тва го лекува само мъж с дебел портфейл и скъпа кола!