Храна за секс

Лилия Огнянова

За една истински романтична и страстна вечер само ароматните свещи и хубавото червено вино не са достатъчни. За да разгорещите страстите, е важно какви блюда ще сложите на масата.

Ето и кратък списък с някои от силните афродизиаци.

Аспержи

Този зеленчук не само има фалосообразна форма, но и определено ще повлияе на либидото ви. Аспержи съдържат витамин В6 и фолиева киселина. Освен това са богати и на витамин Е, който стимулира половите хормони и при мъжа, и при жената.

Авокадо

Освен всичките си други полезни свойства, авокадото ще изостри и сексуалното ви желание. Авокадото е заредено с минерали, мононенаситени мазнини (тези, който понижават холестерола и пазят сърцето) и витамин В6 - всичко това повишава тонуса и желанието ви за секс.

Люти чушки

Класика в афродизиаците! Техните свойства се дължат на капсаицина, който съдържат в големи количества. Именно капсаицинът предизвиква отделяне на ендорфин в мозъка, който причинява еуфория.

Шоколад

Ненапразно за всеки Свети Валентин най-разпространени са шоколадовите изкушения във формата на сърца. Това лакомство съдържа триптофан, който помага на тялото да произведе серотонин - естествен химикал, който играе важна роля в сексуалната възбуда. Освен това, шоколадът осигурява на организма фенилетиламин - химично вещество, което се отделя в моменти на щастие.

Стриди
Стридите сякаш преливат от цинк, който ги прави суперхрана и афродизиак. Минералът помага на тялото да произвежда тестостерон - хормонът, който е от решаващо значение за мъжкото и дамското либидо.

Изследвания са доказали, че цинкът подобрява броя и бързината на сперматозоидите и увеличава потенстността на мъжете. За жените цинкът помага на яйчниците, като източник на естроген и прогестерон.

Всички тези храни са силни афродизиаци, освен това са много полезни, както вече стана ясно. Изберете си някоя от тях, или защо не няколко, и ги включете в менюто за вечерята, която сте решили да направите за любимия. 

Насладете се заедно на храната, а след това може да проверите лично как влияят върху сексуалното ви желание.

Във видеото по-горе на "Бърбораните" можете да видите още няколко доста интересни афродизиаци, които да включите към менюто си за повече страст в спалнята cheeky

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти